Sami Gediz
Konya’da ilginç sonuçlar
Seçimler yaklaştı, sahanın nabzını tutmaya devam ediyoruz. AK Parti’nin kalesi Konya’da halka mikrofon uzatarak yerel seçimde kime oy vereceksiniz sorusunu yönelttik. İlk röportajımızı Kayalıpark civarında yaptık.
Bu röportajda emeklilerin biraz öfkeli olduğunu ifade edebilirim. Ne kadar AK Parti’ye kızsalar da yine de başka bir parti ismi anmak yerine kararsızız cevabı çoğunluktaydı.
Konya’da AK Parti’ye alternatif olarak Yeniden Refah Partisi gösterilse de bence hiç şansı yok diyebilirim. Çünkü objektif bakmak lazım. Yeniden Refah Partisi işi biraz şova döktü Konya’da. Billboardlar üzerinden algı oluşturmak istiyorlar.
Yine Zafer -Gedavet arasında gençlere mikrofon uzattık. Burada da yine kararsız bir gençlikle karşılaştık. Siyasetten çok uzaklar. 3-5 genç arkadaş fikrini ifade etti, onlar da aday kim onu bile bilmeden Zafer Partisi dediler. Diğerleri ise siyaset bize uzak diyerek fikirlerini beyan ettiler.
Türkiye’de siyasetten uzak bir gençlik yetişiyor. Mikrofon uzatıp Bakanları sorsak birçok genç arkadaş isimlerini bilmezler ama o bakanlığa veya bağlı olduğu kuruma atanmak için ter döküyorlar. Bakanı geçtim Selçuk Üniversitesinde okuyan öğrencilere rektör kim diye sorsak yine birçoğu bilmez. Rektörle öğrencinin işi ne demeyin. Sonuçta okuduğu okulun başında kim var bilmeleri gerekiyor. Bu araştırmayla ilgili bir şey. Gençler araştırmacı olmalı.
AK Parti Belediyeleri Konya’da gerçekten güzel işlere imza attı. Siyasi parti olarak beğenmeseniz de Başkanların bu şehre önemli hizmetler kazandırdıkları bir gerçek. Eğitimden sağlığa birçok hizmet şehrimizde gelişti. Şehir dışından gelenlerin yorumları şehrimiz adına sevindirici. Sanatçılardan, ünlü oyunculara kadar şehrimize gelen birçok isim temiz ve düzenli bir şehriniz var dedi.
Tabi her şey dört dörtlük mü, değil… Eksik olan şeyler de var. Bu eksiklerin giderilmesi içinde güçlü muhalefet gerekiyor. Belediye seçimlerinde rakip olan parti adaylarının bu eksikleri sık sık dile getirmesi gerekiyor ki seçmenine güven versin.
Sosyal medyaya denetim gelmeli
Sosyal medya günümüzde çığırından çıkan bir hale geldi. Kimin ne olduğu belli değil bir düzen oluştu. Kirli bilgiler, sahte hesaplar, asparagas haberler, erotik şovlarla para kazanma derdine düşenler, kumar oyunları oynayanlar vs.
Bu ülke için milli bir sorun olmalı. Tıklanma uğruna saçma sapan şeyleri haberleştirenler de buna dahil. Dezenformasyon yasası neden çıktı sahi? Hani bu kanun haber siteleri ve sosyal medyayı kapsıyordu. Gazeteci kimliği olmayanlar sosyal medyada gazetecilik yapıyor. Bu mesleğin bir değeri yok mu? Emlakçılar bile belge olmadan artık emlakçılığa izin vermiyor. Ama bizim meslekte bir haber sayfası açmak kadar kolay bir şey yok.
Hem sosyal medya hem haber siteleri acilen denetlenmelidir. Gazeteci kimliği olmayan, resmiyeti olmayanların bu işi yapmalarına izin verilmemelidir. Bunu Gazeteciler Cemiyeti ve Federasyonu, İletişim Başkanlığı ile koordineli şekilde yürütebilir. Her şehirde Basın İlan Kurumu ve İletişim Başkanlığı gibi temsilciler var. Bunlar şehirde kimlerin gazetecilik yaptığını az çok biliyorlar. Eğer bu konunun önüne geçmezseniz içinden çıkılmaz bir duruma gidecek. Demedi demeyin. Haydi kalın sağlıcakla…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.