Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı tamamlandı

Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı tamamlandı
Konya'da, Meram Belediyesi tarafından yapılan Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı'nda çalışmalar tamamlandı.

Konya'da, Meram Belediyesi tarafından Sefaköy'de yapılan Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı'nda çalışmalar tamamlandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, basın mensuplarına doğal yaşam alanını tanıttı.

h2.jpg

‘Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı’nın 7.000 köpek kapasiteli bir yaşam alanı olduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş, tesisin detayları hakkında da şu bilgileri verdi; “Tesis, 6.500 köpek için yaşam alanı, 250 köpek kapasiteli karantina ve tedavi bölümü, ayrıca anne ve yavrulara özel 250 köpek kapasiteli bir alandan oluşuyor. İdari bina, veteriner personeli bölümü, dinlenme alanları, yem ve su depoları ile donatılmış bu tesis, köpeklerin hem fizyolojik hem de psikolojik sağlığını koruyacak şekilde planlandı. Yemlik ve suluklar, uzun ömürlü krom malzemelerden, kulübeler mevsim şartlarına dayanıklı polietilen malzemeden üretildi. Ağaçlara yerleştirilen kuş yuvaları sayesinde hem ekosistem desteklendi, hem de köpekler için sakinleştirici bir çevre oluşturuldu. Bu alan ve bu tesis, ilçenin sahipsiz sokak hayvanları sorununu büyük oranda insani, vicdani ve modern bir anlayışla çözecek. Biz bu proje ile sadece yasal sorumluluğumuzu yerine getirmekle kalmıyor; sosyal sorumluluk bilinciyle hayvanlara sağlıklı ve doğal bir yaşam alanı sağlıyoruz.”

hay.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: “BU ALAN BİR BARINAK DEĞİL, YAŞAM ALANI”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Bu alan bir barınak değil; sahipsiz hayvanların doğayla bütünleştiği, rehabilite edildiği ve yaşamlarını sağlıklı sürdürebileceği bir ortam. İnsanlarımızın güvenliğini sağlarken, hayvanların da yaşam hakkına saygı duyuyoruz. İnşallah bu yaklaşım, ülkemizdeki benzer sorunların çözümüne de örnek olacaktır. 3 Şubat 2025’te faaliyete geçen merkezde bugüne kadar üç binin üzerinde sahipsiz köpek sağlık kontrolünden geçirildi, kısırlaştırma durumları tespit edildi, cinsiyet ayrımları yapılarak uygun yaşam alanlarına yerleştirildi. Süreç, tamamen hayvan refahını temel alan bir yaklaşımla yürütüldü. Sokak hayvanları konusu doğru şekilde yönetilmesi gereken bir sorumluluktur. Bu projeyle hem hayvanların zarar görmesini engelliyoruz hem de insanlarımızın kaygılarını ortadan kaldırıyoruz. ”

BAŞKAN KAVUŞ; “ARTIK YAKALA, REHABİLİTE ET, YAŞAM ALANINDA TUT DÖNEMİ BAŞLADI”

İlgili kanunda yapılan yeni düzenleme ile birlikte geçmişte uygulanan “yakala, kısırlaştır ve bırak” modeli yerine daha sürdürülebilir ve insani bir yaklaşımın benimsendiğine işaret eden Başkan Mustafa Kavuş, “Meram Belediyesi olarak kurduğumuz sistemle, sahipsiz hayvanların kontrollü bir şekilde rehabilite edilmesini ve sağlıklı bir ortamda barınmasını sağlıyoruz. Artık ‘yakala, rehabilite et, yaşam alanında tut’ dönemi başladı.” şeklinde konuştu. Başkan Kavuş açıklamasında, Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Alanı’nın hem insan hem de hayvan hakları açısından çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, projenin detaylarına dair ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Vatandaşlarımızın sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili endişeleri ve şikayetleri vardıç Bu tesis inşallah bu şikayetlerin ortadan tamamen kalkma sürecini başlatmış olduk. Hemşehrilerimizin çocuklarını okula götürürken, sabah işe giderken ya da akşam yürüyüş yaparken huzurlu ve güvende olduklarını hissetmelerini istiyoruz. Bu güveni yakın zamanda tamamen hissedecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.