Konya'da yeni projeler tek tek hayata geçiyor

Konya'da yeni projeler tek tek hayata geçiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarıyla birlikte Abdülhamid Han Caddesi, Akyokuş Kasrı ve Konya Millet Bahçesi’ne yatırım inceleme programı düzenledi. Abdulhamid Han Caddesi'nin trafik...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarıyla birlikte Abdülhamid Han Caddesi, Akyokuş Kasrı ve Konya Millet Bahçesi’ne yatırım inceleme programı düzenledi.

Abdulhamid Han Caddesi'nin trafik sorununu çözme noktasında önemli rol oynayacağını ifade eden Altay, "Bu cadde, Beyhekim Caddesi ile Meram Tıp Fakültesini birbirine bağlayan 14,5 kilometre uzunluğunda 3 şerit geliş 3 şerit gidiş olmak üzere yeni bir ana arter. Bu kadar uzunlukta tek seferde yapılan son dönemdeki en büyük caddelerden birisidir. İkincisi 3 şeritli caddelerden birisi, orta refüjde yaklaşık 130 bin ağaçlandırma elemanının kullanıldığı bir cadde. Büyükşehirlerin en önemli sorunu trafik. Vatandaşlar özellikle sabah ve akşam bir yerden bir yere ulaşmak adına trafikte ciddi sorun yaşıyor. Özellikle Meram'dan Selçuklu'ya trafik yoğunluğu var. İstanbul çevre yolunu rahatlatmak amacıyla Abdulhamid Han Caddesi yoğun kullanılan bir cadde haline dönüşüyor. Sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Meram Tıp Fakültesi bölgesinde yeni yaptığımız oto parklarla bölge rahatlayacak" diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarıyla birlikte yapımı süren Akyokuş Kasrı'na geçen Başkan Altay, burada da bilgilendirme yaptı.

Akyokuş Kasrı, özellikle Konya'ya Beyşehir istikametinde yol alan misafirler için de önemli bir karşılama merkezi olmasının yanı sıra Toplam 20 bin metre kare yürüyüş alanı, 2 bin metrekare sosyal tesis (kafeterya, seyir terası ve restoranlar) alanı barındıracak.

Akyokuş'un son dönemde Konya Mutfağı ile marka olduğuna dikkat çeken Altay " Akyokuş Kasrı Toplam 12 bin metre kare kapalı alanla hem Konya mutfağının ürünlerinin yer aldığı bir restoran hizmeti sunuyoruz, ayrıca kafeterya hizmetinin olduğu bir tesis inşa ediliyor. Burası Konya'nın en hakim alanı. Proje tamamlandığında Konya'nın siluetine önemli bir katkı sağlayacak. Nisan sonunda burayı tamamlamayı hedefliyoruz. Konya'nın gastronomisini tanıtmak için de önemli çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan yeni restoranlar açıyoruz, bir taraftan da buradaki mevcut işletmeyi Konya'ya yakışır bir hale getiriyoruz. Çocuk oyun alanları, otopark, toplantı salonlarıyla kompleks inşa ediyoruz. " diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.