İşte yeni nesil meslekler

İşte yeni nesil meslekler
Gelişin teknoloji ile gözde meslekler değişti. Artık çocuklar, veri bilimcisi, yapay zeka mühendisi, blockhain geliştiricisi ya da dijital dedektif olmak istiyor.

Eskiden çocuklar doktor, asker, polis, öğretmen, hemşire, vali ya da müzisyen olmak isterdi. Bu meslekler popülerliğini teknolojinin gelişimi ile birlikte yeni iş kollarına bıraktı.

Yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin hayatımızı dönüştürmesiyle oluşan beklentileri karşılayacak insan gücü arayışı bazı meslek gruplarına olan talebi artırmakla kalmıyor, gelecekte adlarını sıkça duyacağımız yeni meslekleri de beraberinde getiriyor.  

Yeni meslekleri sizler için derledik:

Veri Bilimcisi: Veri bilimi kavramını özellikle Facebook, Amazon ve Netflix hayatımıza girdiğinden beri sıkça duyuyoruz. Veri bilimciler bağlı bulundukları şirketlere değer yaratmak amacıyla veriyi uçtan uca analiz eder ve sonuçlarını yönetim ile paylaşıp aksiyon alınmasını sağlar.

Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi: Makine öğrenmesi ve veri bilimi yapay zekanın ayrılmaz iki iş koludur. Veri bilimcileri bilgisayar bilgisine ihtiyaç duymakla birlikte temel olarak istatistik ve analitik becerileri ile ön plandadır.

Alternatif Enerji Teknisyeni: Gelecekte evler, işyerleri ve sosyal alanlar gibi yaşam alanları için en doğru yakıtı kullanmak oldukça önem taşıyor. Bu noktada alternatif enerji danışmanlığı verimliliği artırmak ve en doğru yakıtı belirlemekte iş yapacak. 

Blockchain Geliştiricisi: Son zamanlarda oldukça popüler olan dijital para birimi Bitcoin’i duymayan kalmadı. Gelecek senelerde blockchain uygulamalı hizmetleri ve ürünleri geliştiren profesyonellerin oldukça revaçta olması bekleniyor.

3D Üretim Mühendisi: 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak kurulan girişimler, özellikle sağlık, yemek ve tekstil gibi sektörlerde önemli değişimler vaat ediyor. 3D üretim mühendisliği ile yakın gelecekte seri üretimin yerini kişiselleştirilebilir üretimin alması bekleniyor.

Dijital Dedektif : Siber suçların çokça işlendiği günümüzde sistemlerin güvenliğini sağlamak artık son derece önemli hale geldi. Dijital ortamda bilgi saklama, işleme ve güvenlik konuları hem şirketler hem de bireyler için daha da önem taşıyacak ve bu alanda uzmanlaşmış elemanlara da ihtiyaç oldukça artacak.

(Konya Gündem)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.