Eğiste Hadimi Viyadüğü açılıyor

Eğiste Hadimi Viyadüğü açılıyor

Konya’nın Hadim ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü olan Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde sona gelindi. Açılış, 26 Kasım’da Konya’ya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. Ulaştırma...

Konya’nın Hadim ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü olan Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde sona gelindi. Açılış, 26 Kasım’da Konya’ya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da bugün düzenlediği toplantısında "Cumartesi günü de Konya Eğiste Hadimi Viyadüğünün açılışını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini kesintisiz bağlayacak. "Dengeli konsol" yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan 8 orta ayak ve 2 kenar ayak üzerinde projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, bu özelliğiyle, Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olma özelliğini taşıyor.

12,5 metre gabarili çift yol platformuna göre aynı temele oturan 2 farklı köprü şeklinde projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında ikişer şeritten toplam 4 şerit olarak trafiğe hizmet verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.