DSİ deprem bölgelerinden 2 milyon ton enkaz taşıdı

DSİ deprem bölgelerinden 2 milyon ton enkaz taşıdı

DSİ Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetten etkilenen 11 ilde yıkılan binaların enkazının kaldırılması için hummalı bir çalışma yürütüyor. DSİ'ye ait kamyon, ekskavatör ve dozerler günün...

DSİ Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetten etkilenen 11 ilde yıkılan binaların enkazının kaldırılması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

DSİ'ye ait kamyon, ekskavatör ve dozerler günün erken saatlerinden itibaren yıkılan binaların bulunduğu bölgelere hareket ediyor. Afetten etkilenen şehirlerde yıkılan binaların enkazı, iş makineleri aracılığıyla kamyonlara dolduruluyor.

Molozların taşındığı hafriyat döküm sahalarında, güvenlik güçlerinin gözetiminde diğer iş makineleri tarafından düzeltme çalışması gerçekleştiriliyor.

"Enkazları itinayla temizliyoruz"

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Ekin, AA muhabirine, depremin ilk anından itibaren kurum olarak sahada yer aldıklarını söyledi.

Deprem olur olmaz ülke genelindeki bölge müdürlüklerine treylerlere ekskavatör yüklenmesi ve yola çıkılması talimatı verdiklerini belirten Ekin, "Bu, afetzedelere yardımcı olabilmek maksadıyla bizim açımızdan büyük zaman kazandırdı. Ülke genelindeki bütün makine parkımızı, yardım için can kurtarma maksadıyla ilk etapta seferber ettik." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.