1000 ailenin kalacağı konteyner kent oluşturuluyor

1000 ailenin kalacağı konteyner kent oluşturuluyor

Çok sayıda binanın yıkıldığı veya ağır hasar aldığı ilçede vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için çadır ve konteyner kentlerin inşası sürüyor. Mimar Sinan Mahallesi 2. Etap Toki Konutları'nın...

Çok sayıda binanın yıkıldığı veya ağır hasar aldığı ilçede vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için çadır ve konteyner kentlerin inşası sürüyor.

Mimar Sinan Mahallesi 2. Etap Toki Konutları'nın yanındaki boş alanda afetzedelerin yerleştirileceği 1000 konteynerlik sahanın altyapısı tamamlandı.

Tokat, Altınordu ve Esenler belediyelerinin destekleriyle getirilen konteynerler, alana yerleştiriliyor. Alanda çocuk oyun parkı da bulunuyor.

İlçedeki çalışmaları koordine eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, Gölbaşı'nda enkaz kaldırma çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Hatipoğlu, öncelikli olarak acil yıkılması gerekli binalarda çalışma yaptıklarını belirterek, "Diğer yandan konteyner kent oluşturma sürecimiz devam ediyor. İlk etapta 1000 konteynerlik sahanın altyapısı tamamlandı. Gelen konteynerler konuldukça vatandaşlarımızı arıyoruz. Şu anda 180 civarında vatandaşımızı yerleştirdik öncelik sırasına göre." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.