"Çok kazananlara soracağız"

"Çok kazananlara soracağız"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi paketi hazırlığı çalışmalarını anlattı. Şimşek "Çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma cezalarını ağırlaştıracağız" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin FATF'ın gri listesinden çıkış kararının cuma günü oy birliğiyle alındığını ve tek bir ülkenin bile itirazda bulunmadığını bildirdi.

Bakan Şimşek, "(Vergi paketi hazırlığı) Bizim tercihimiz vergilendirilmeyen alanlardan vergi almak, vatandaşımıza yeni bir vergi yükü getirmek değil." dedi.

Şimşek, "Az kazanandan en az vergi almak için sistemi kurgulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma cezalarını ağırlaştıracağız, denetimlerde yapay zekayı devreye alacağız." diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk canlı yayınında Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Ekonomiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Şimşek, vergide kayıt dışılık ve vergi adaletsizliğini gidermede devreye alınacak uygulamaları anlattı.

Üzerinde çalışılan vergi paketiyle kayıtdışılığın önüne geçileceğini belirten Şimşek, "Türkiye'de birçok kesim vergiden imtina ediyor, ciddi bir kayıtdışılık var. Biz verginin tabanını büyüterek sonuç alacağız. Bizim iki temel ilkemiz var. Vergide adaleti sağlamak ve uygulamada etkinliği sağlamak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.